uAntwerpen

Kiekjes van de kermis: SciFair zoekt kermisfoto’s van vroeger

Hoe zag de kermis er 100 jaar geleden uit?

Ga op zoek naar oude foto’s of postkaarten van de kermis en exploreer mee welke rol de kermis anno 1900 speelde. Als onderzoekers zijn we specifiek op zoek naar beelden van de periode 1850 en 1914. Via onderstaand formulier kan je ons de foto’s doorsturen. Je bent enorm bedankt!

Hulp nodig bij het digitaliseren en opladen? Neem gerust contact op met ons via e-mail: scifair@uantwerpen.be. We helpen je graag.

Het project Science at the Fair onderzoekt de rol van de kermis in de periode van 1850 tot 1914. De beelden die we als onderzoekers uit die tijd vinden, zijn vooral affiches en posters. Foto’s en postkaarten uit privécollecties zijn moeilijk te vinden. Net die originele beelden geven een inkijk in hoe de kermis er toen écht uitzag.

Bezoek onze website voor meer info over ons onderzoek en onze activiteiten: www.scifair.eu.

Heb je meer informatie over de foto(s)?

Volgende vragen zijn niet verplicht maar helpen ons bij het onderzoek naar de geschiedenis van de kermis.

Science at the Fair (scifair@uantwerpen.be) verzamelt deze persoonsgegevens voor administratieve doeleinden en de opvolging van de foto's die je ons bezorgde in het kader van het SciFair onderzoeksproject. In geen geval zullen deze gegevens worden doorgegeven aan derden. Deze gegevens worden bijgehouden tot het einde van het SciFairproject. Indien u uw persoonsgegevens wil inzien, beperken, wijzigen of laten verwijderen kan u terecht op het hierboven vermelde adres. Meer info over ons privacybeleid: www.uantwerpen.be/disclaimer.